Newsletter - Polityka prywatności

  1. Administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Miejska Biblioteka Publiczna im. Stanisława Grochowiaka z siedzibą w Lesznie przy ulicy Bolesława Chrobrego 3  zwana dalej „Biblioteką”; Biblioteka prowadzi operację przetwarzania Pani/Pana danych osobowych.

  2. Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą w celu Subskrypcji Newslettera (otrzymywania w formie elektronicznej informacji o działalności kulturalnej Biblioteki)| na podstawie przepisów prawa - Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólnie rozporządzenia o ochronie danych).

  3. Podanie danych jest dobrowolne, udostępnianie danych podmiotom komercyjnym w celach marketingowych nie jest przewidywane.

  4. Posiada Pani/Pan prawo dostępu do treści swoich danych i ich  sprostowania, usunięcia, ograniczenia przetwarzania, prawo do przenoszenia danych,  prawo do wniesienia sprzeciwu, prawo do cofnięcia zgody dowolnym momencie.

  5. Pani/Pana dane osobowe nie podlegają zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu.

  6. Ma Pani/Pan prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych, gdy uzna Pani/Pan,  iż przetwarzania danych osobowy Pani/Pana dotyczących narusza przepisy.

  7. Inspektorem Ochrony Danych w Bibliotece jest pan Jarosław  Bartkowiak.,  mail sekretariat@mbpleszno.pl